Facebook
13. ožujka 2017. 0:00

Diners Club BH podržao drugu Business Leadership konferenciju u Sarajevu

Diners Club BH je finansijski podržao drugu Business Leadership konferenciju održanu 09.03.2017. godine u Sarajevu, pod nazivom „ Pouzdanost tima, siguran put do uspjeha“ u organizaciji „In Academy“ i agencije „Altermedia“.Konferencija kojoj je prisustvovalo više od 300 učesnika, vlasnika i direktora najuspješnijih kompanija u Bosni i Hercegovini, organizovana je s ciljem isticanja važnosti sinergije između najboljih praksi iz oblasti Leadershipa i najboljih poslovnih rješenja.

Kako je liderstvo prije svega izazov, uvodna tema konferencije bila je ''Izazovi liderstva danas'', o kojoj je govorila Gordana Kadoić, vlasnica i direktorica kompanije Adria Corporate Education iz Zagreba. O izazovima novih menadžera, govorio je mladi i perspektivni Berin Alagić (Bosnalijek), koji je na krajnje motivirajući i jednostavan način ispričao priču svog djelovanja i profesionalnog usavršavanja ka lideru koji je primjer drugima. Interesantna predavanja o savremenom leadershipu i izazovima lidera u BiH imali su Ismir Omeragić (Valicon) i Azra Bektašagić (Uncro), te Tomislav Cvitanušić (motivacijski govornik), Igor Todorovac (Hayat TV), Nikola Marković (BHRT).

Pružanje podrške jednoj ovakvoj manifestaciji je svakako u skladu sa temeljnom postulatima Diners Club-a BiH gdje se svakodnevno ulaže u ljude i znanje, stvaraju stručnjaci, grade profesionalci i gdje je za lidera zaštita uposlenika imperativ.Konferencija je okončana i dodjelom priznanja "Zvijezda bonitetne pouzdanosti“ za bonitetno pouzdane firme, koje su im uručili predstavnici "LRC-a" iz Sarajeva, generalnog partnera konferencije.